ZOUK betekent in het Creools “Party”.

De muziek komt oorspronkelijk van de Franse Antillen (Guadeloupe, Martinique) en de Kaap Verdische eilanden.

Daar dansen ze voornamelijk de Kavazouk en de Kizomba. 
Inmiddels heb je meer soorten zoukmuziek zoals Braziliaanse, West Europeese en ook Aziatische Zouk.
De dans is afkomstig uit Brazilie, Porto Seguro, Bahia en is een combinatie van Samba en Lambada.

Lambazouk is de snelle versie van Zouk.
Lambada en Lambazouk zijn vrij snelle dansen, misschien dat wij ons geheugen even opfrissen uit de jaren tachtig de band Kaoma met Lambada. Deze muziek is nauwelijks nog in trek. ZOUK is een dans die de Lambada een nieuw leven heeft ingeblazen en zich heeft ontpopt tot een nieuwe sensuele, romantische Braziliaanse dans ZOUKLOVE.

ZOUK is een elegante, bevallige en sensuele dans die gekenmerkt wordt door zijn vloeiende, golvende bewegingen, vele draaien en drops ( laten vallen van het bovenlichaam ) en hairmovements.
Deze drops en hairmovements schrikken sommige mensen af omdat ze bang zijn voor blessures. Toch kan ZOUK ook prima zonder al te veel movements gedanst worden, met de juiste techniek.
Tijdens onze cursussen en eventuele vervolgcursussen, die wij gaan verzorgen, wordt er duidelijk rekening gehouden met de mogelijkheden van de cursisten en zullen zeker geen ongecontroleerde bewegingen worden aangeleerd. Met onze techniek voorkomen wij blessures en garanderen wij puur dansplezier.

Wij gaan er als docenten van uit dat een dans als ZOUKLOVE voor iedereen toegankelijk moet zijn en wij doen er alles aan om dat waar te maken.

ZOUK is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook om te dansen!
Wil je zien wat ZOUKLOVE is, kijk dan op youtube! Daar vindt je heel veel demo`s en shows.

Het liefst zien wij jullie allemaal met een danspartner op de vloer, maar dat is geen noodzaak. Je kunt je ook alleen inschrijven.

Demo van Berg & Solange bij Sazouk locatie Waalwijk